dilluns, 23 de novembre del 2009

Conferència de l'Eulàlia Bosch!!


















La proposta de l'Eulàlia Bosch és parar-se a pensar un moment sobre aquest ofici en el marc d'una ciutat. Ofici que s'ha de fixar molt en els detalls, en els nens que crèixen davant nostre, i, que canvien a cada segon igual que nosaltres, que creixem com a professors.

Els infants són curiosos i nosaltres tenim d'alimentar la seva curiositat. Per poder ajudar a alimentar-la tenim d'obrir la porta al coneixement, i una de les millors maneres és aprenent de l'art, ja que és un gran aliat. Encara que també ho són les experiències estètiques de la vida quotidiana.

Fer de mestre pot ser el títol d'una sèrie de conferències, encara que també ha de ser un títol permanent a la facultat de magisteri.

Els nens són els més estrangers de tots els estrangers, ja que acaben d'aterrar en aquest món, i han d'aprendre a viure-hi dins d'aquest i arribar a ser algú, amb la nostra ajuda.

Per finalitzar la conferència ens han posat la imatge de l'acomodador de cine, com a metàfora, perquè aquest busca un lloc adequat per a l'espectador, i un mestre fa d'acomodador també, ja que busca la millor perspectiva i lloc per a l'infant.

Aquesta conferència ens ha fet reflexionar sobre el nostre comportament de cara als infants i la manera d'ensenyar dels mestres.