dijous, 10 de desembre del 2009

Els diferents recursos!


Recursos:

La pràctica compartida del Xtec és un espai de referència adreçat els mestres i a les escoles, ja que hi ha diferents continguts d'interés.
Per poder accedir es fa a partir de la llista de l'esquerre ( llista de competències ).

Els projectes en xarxa són projectes interescolars, on també, qualsevol escola es pot adreçar o crear un projecte. Aquests són projectes internacionals, la qual cosa permet la socialització amb altres països i cultures a través de vídeos, imatges... Sempre amb un coordinador del projecte, el qual assoleix els objectius d'aquesta pràctica.

Les webs de centres són una mena de directori d'espais webs educatius ( espai web d'escoles ). Algunes escoles utilitzen aquest espai web per tal de publicar els treballs dels nens/es, comunicar-se amb els pares, penjar fotografies (webs dinàmiques), etc.
Cal destacar que no totes les escoles tenen aquesta web, ja que depèn del coneixement del professorat.

Les revistes escolars també les podem trobar en versió de paper, però a nivell digital ens permet gastar menys diners, posar audios, vídeos, etc. Ens dóna una mostra de diverses revistes que es realitzen a Catalunya.

El Butlle Tic és un blog de temàtica tecnològica i educativa ( Tic i educació ). Podem trobar articles d'opinió, del diari, etc. Però sempre relacionat amb la tecnologia educativa.

XTECRàdio El projecte XTEC Ràdio neix amb la voluntat de fer de la ràdio un mitjà de comunicació escolar dins dels centres educatius, entre els diferents centres i el seu entorn. Els seus objectius són promoure l'ús de la ràdio a tots els centres educatius de Catalunya, posar a l'abast un instrument per fomentar l'ús de la llengua parlada i escrita en general i el català en particular, com un instrument de comunicació; dotar els centres educatius d’una eina per aprofundir en el coneixement de com fer ràdio, generar un model de ràdio de qualitat com a contenidor dels programes elaborats en els centres educatius i difondre per Internet a través de la XTEC Ràdio els programes elaborats pels infants i joves dels centres.

Bitàcola de mestra Tic és un espai creat per l'Anna Pérez, el qual permet compartir informació a través de la xarxa.

El contes del món és un espai on poden participar diverses escoles, les quals poden crear contes registrats amb l'audacity i ser escoltats pels diferents mestres i alumnes tant si hi participen en el projecte com si no ho fan.

Bloc de l'Edu3.cat és un espai web des del qual podem veure o escoltar programes de televisió o ràdio elaborats per la corporació catalana de mitjans audiovisuals, es a dir, molts programes emitits a la televisió també acaben publicats a la web.
Els recursos que trobem en aquest blog són les novetats de l'Edu3.cat.

El Blog de música és un blog on qualsevol persona entesa en música el pot crear.
Aquí van apareixent diferents referències sobre la música (concerts, crítiques, notícies, llibres, documents personals...).

De les Tic a les Tac:
Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) estan induint un accelerat procés de canvi social en tots els àmbits de la nostra vida: les relacions, el treball, l’aprenentatge...
El propòsit d'aquest Bloc, es el d'aportar elements per a la innovació educativa, des de la perspectiva pedagògica de les tècniques de l'aprenentatge col·laboratiu i la creació de coneixement en xarxa (TAC).

Edu365.cat és un espai web de recursos educatius adreçats a tots els alumnes d'Infantil, de Primària, de la E.S.O., de Batxillerat i de Formació Professional.
Podem trobar diversos exercicis, jocs, ativitats...

Una vegada presentat aquests recursos farem la següent activitat:
Per parelles hem de crear una diapositiva aplicant un dels recursos esmentats anteriorment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada