A la classe d'avui hem realitzat les presentacions dels diferents treballs dels meus companys de classe:
Treball sobre iGoogle, dels meus companys Cristina Badia, Joana Gomis, Albert Isanta i Berta Molar.
iGoogle és un servei que ofereix google, i què ens permet personalitzar la pàgina principal de Google, podent triar diferents temes de decoració.
Per accedir al iGoogle, s'ha de crear una adreça a gmail i, a continuació registrar-se al iGoogle.
El que podem fer amb el iGoogle són: accés al món periodístic i les teves eines de treball.
També cal destacar que trobem els gadgets, els quals són els breus resums de les pàgines i els podem incrustar al nostre espai personal de iGoogle.
D'altra banda trobem els temes, què amb aquests podem personalitzar els diferents colors, imatges, personatges, etc. del iGoogle.
El següent treball és sobre el dot SUB, i està format per la Marta Alós, l'Anna Clotet, la Cristina Grau i la Clara Viñas.
El dot SUB és una eina que permet traduir el contingut d'un video a qualsevol llengua a través dels subtitols i és gratuita.
És una web 2.0, ja que pots visionar la pàgina web i participar-hi en ella.
Has de ser un membre registrat per poder accedir, i, pots penjar vídeos amb una breu descripció sobre el que tracta i la llengua d'origen, el pais d'origen, el gènere i quins tipus de drets tens sobre el vídeo.
Aquest pots penjar-lo de dues maneres diferents:
1) Guardat al teu ordinador
2) Copiant la URL, des de qualsevol pàgina web.
Dins d'aquest programa podem trobar diferents pestanyes, les quals són les següents:
Els meus videos: són els que penjas.
Els meus preferits.
Els meus grups.
Les meves col.leccions.
Modificar les dades.
Finestra d'ajuda: apareix tot ben explicat i detallat, per a la correcta utilització.
D'altra banda, per posar el subtitol has de parar en el fragment que vols escriure, i una vegada l'has penjat, ja no es pot modificar.
El següent treball tracta sobre Doodle, i està realitzat per la Patrícia Iglesias, la Sandra Faure, la Laia Blanco i la Belen Romano.
Les funcions d'aquesta web són les següents: crear esdeveniments, aquest es fa a través de la creació d'un compte, planificar un esdeveniment amb les seva data corresponent i l'horari i enviar-ho a qui vulgui. D'altra banda hi ha una tria amb diverses opcions per a que cada persona escolli la que vulgui, es a dir, és com una mena d'enquesta, i normalment es fa servir per a l'organització d'un gran nombre de persones o esdeveniments.
A continuació la Mireia Pérez, la Maria Arnau, la Judith Solà i la Mireia Cuxart, han realitzat un treball sobre Google Earth.
Aquest és un programa informàtic, similar a un sistema d'informació geogràfica que permet visualitzar en 3D el planeta, els satèl-lits, els mapes, fotografies...
Per a la utilització de Google Earth cal cercar l'adreça, el nom del lloc que vulguis trobar... Alguna referència sobre el que vols cercar.
El següent treball està fet per la Mireia Gou, la Sandra Cabo, la Júlia Martín i la Maria Simón, les quals faran un treball sobre Microsoft Encarta.
És una enciclopèdia digital en diversos idiomes.
Microsoft encarta premium, comenta el plaer d'aprendre, amb diferents assignatures, apunts, com realitzar un treball... normalment realitzat per estudiants.
També podem trobar el diccionari encarta i Mi primer encarta, què és un espai dedicat a l'infant.
És una enciclopèdia què s'utilitza amb la supervisió d'una mestra al costat de l'infant, i, en canvi, a primària ja pot ser utilitzat a nivell individual. Aquesta enciclopèdia mostra imatges, vídeos, sons i diferents temàtiques per a treballar.
El traductor google és un servei creat per a la traducció de diferents llengües.
Ens pot ajudar a comprendre el contingut general d'un text en llengua extrangera.
Per traduir, arrosseguem la pestanya que posa, per exemple, "català" fins a la barra d'adreces d'interés, i allà posem l'idioma que volem que tradueixi i ho realitzarà.
El grup de la Maria Vallès, la Natàlia Nollar, la Carlota Juclà i la Cristina Cerverà ens han fet la presentació sobre el SOFTCATALÀ, el qual és un lloc web que ens ofereix més de cent programes disponibles en català.
Organitza el desenvolupament, la traducció i la distribució de programari en català.
Crea les eines necessàries, tant informàtiques com lingüístiques.
Per ser membre del softcatalà pot ser-ho qualsevol persona, però ha de ser acceptat per votació dels membres de la comunitat.
Ella.
Fa 5 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada